12. helmikuuta 2021

Metsään mennyt color mask ja uudet tummat hiukset

 


Hei ihanaa perjantaita! Aurinko paistaa ja tänään on taas parempi fiilis mitä muutamaan päivään. Aiemmin mainitut koirahuolet pahenivat, mutta nyt suurimmasta järkytyksestä on selvitty. Kirjoitan varmasti oman postauksen edellisestä eläinlääkärikäynnistä ja siellä paljastuneista yllätyksistä. Palataan siihen siis seuraavalla kerralla.

Color maskin käyttö meni vähän metsään ja nyt olen tehnyt paluun tummiin hiuksiin. Olen tässä parin vuoden ajan vain raidoittanut hiuksiani, mutta maskin takia piti ottaa järeämmät otteet käyttöön. Hiuksen tummaksi vetäminen ei haittaa lainkaan, mutta  nyt jännittää miten oma väri sulautuu sen kaveriksi. Väriä ei siis ole laitettu tyveen saakka, vaan lähinnä vaalennettuihin kohtiin. Niitä vaan oli ympäriinsä tässä pehkossa ja hiusten vähän kasvaessa vasta näkee miten se oikeasti asettuu. Ajatus oli että olisin kasvattanut tuon vaalennetun pois ja antaisin oman värin tulla koko pituuteen. Nyt vaan palattiin lähemmäs lähtökuoppaa. Alempana kuvia uudesta väristä, metsään mennyt color mask kokemus ja hiuksen värin vaiheet.
Tykkään kirjoittaa omista kokemuksista/suosituksista ja nyt on vedettävä sanoja takaisin. Laitoin lokakuussa Color maskia vaalennettuun hiukseeni. Siitä postauksen pääset lukemaan tästä. Tavoitteena oli häivyttää oman värin ja vaalennetun hiuksen rajaa. Lopputulos oli tosi nätti viileän vaalea ruskea. Ylläpidin sävyä jonkin aikaa color maskia käyttäen. Tiesin että tuollaiset maskit imaisee hiukseen kiinni, mutta olin vain ajatellut ettei se enää tule vaalentumaan niin vaaleaksi, kuin se oli ennen maskin käyttöä. En siis ole haikaillut enää vaaleaa latvaa takaisin, mutta maskin haalistuessa se muuttui pinkiksi. 

Sanotaanko näin että monilla hattaran värinen hius on tosi nätti ja sopii kantajalleen, mutta omaan päähän ei istu vaaleanpunainen/pinkki lainkaan. Monen vuoden takaa kunnon punaisesta hiuksesta mulla on jo kokemusta ja värjäsin sen pois, koska punainen pigmentti ei pysynyt yhtään esillä. En siis todellakaan osannut kuvitella että sävyttävästä hiusnaamiosta vaalennettu hiukseni nappaisi niin vahvasti pigmenttiä itseensä. Koitin haalistuttaa väriä ties millä konsteilla, mutta se ei ottanut muuttuakseen. Hius oli vielä ihan ok sisällä keinovalossa, mutta voi saakeli kun luonnonvalo pääsi sitä hipaisemaan. Alla myös kuva lähtötilanteesta ja tummemmaksi sävytetystä latvasta (color mask), sekä millaiseksi latva muuttui sen haalistuessa(kuva otettu ikkunan luona).Se siitä vaaleasta latvasta ja hyvin edenneestä kasvatuksesta. Kokonaan tummat hiukset kyllä tuntuu kaikista omimmalle ja niitä on ollut ikävä. Olin vain ajatellut että ne saa kasvaa tummiksi, eikä väriaineita olisi tarvinut käyttää. Nyt latvan pinkkeys on kuitenkin saatu piiloon ja voin hyvillä mielin liikkua ulkona.  Noh, tästä sitten oppineena eteen päin. Aurinkoista viikonloppua!

-Riikka M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti