5. huhtikuuta 2021

Remontoitu kesämökki ja ilmalämpöpumppu

 


Nyt on kuukautta vajaa vuosi siitä, kun kesämökkimme valmistui remontista. Kyseessä on noin satavuotias punainen mökki ja remontti oli aika laaja. Lattia, katto, sisäpinnat ja keittiö kokivat suuren muutoksen. Samalla mökissä ollut valtava leivinuuni purettiin ja sinne asennettiin ilmalämpöpumppu. Keittiöstä löytyy puuhella tavallisen kaverina, joten puita pääsee edelleen polttelemaan. Mökki on ollut aina aiemmin vain kesäisin käytössä, mutta ilmalämpöpumpun ansiosta se on ollut nyt kovalla käytöllä ympäri vuoden. Ilmalämpöpumppu on ollut ihan mielettömän hyvä valinta mökille. Mökillä pystyy pitämään peruslämmön koko ajan ja sinne mennessä lämmön saa nostettua nopeasti. Ilma kiertää mökissä hyvin, eikä tilat ole tunkkaisia. Tässä mökissä on keittiö-olohuone yhdistelmän lisäksi yksi makkari ja eteinen. Eteisen remontin vuoro piti olla tänä vuonna, mutta katsotaan mitä sille keksitään. Nyt olen alkanut haaveilemaan myös uudesta sängystä ja yöpöydistä. Seinät siellä maalattiin samalla, kun mökin muu osuus päivitettiin. 

Keittiöön ollaan muuten oltu tosi tyytyväisiä, mutta aamiaiskaapin rulo takkuili aika paljon aluksi. Osia jouduttiin vaihtamaan / kaappia korjaamaan, mutta nyt se toimii oikein hyvin. Keittiöön valittiin mökin henkeen sopivat vetimet ja ovet, jotta se näyttäisi kuuluvan paikalleen. Juuri nyt ei ole oikein muuta sanottavaa, kuin että remontti onnistui hyvin ja mökillä on nyt vietetty enemmän aikaa kuin koskaan. Vietettiin siellä juuri kaverin kolmekymppisiä ja pääsiäistä. Nappasin tänään mökiltä lähtiessä nämä kuvat ja on se kyllä söpösti retron moderni.

Kivaa alkanutta viikkoa!

-Riikka M

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä meille ajankohtaisesta kirjoituksesta. Upea mökki teillä. Meillä mökin remontti loppusuoralla Tuusulassa ja olemme vaimon kanssa miettineet ilmalämpöpumpun hankintaa. Ilmalämpöpumpun voi ilmeisesti asentaa vain ammattilainen? Ilmalämpöpumpun voi ilmeisesti ostaa mutta ei asentaa ilman ammattilaisen suorittamaa asennusta. https://www.kajo-sahko.fi/ilmalampopumput/asennukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meillä tuo pumppu mahdollisti mökkeilyn myös talvella ja ilmankierron kannalta se on muutenkin hyvä. Voin siis suositella.

   Tuohon asentamiseen en osaa sanoa juuta enkä jaata, kun me "tilattiin" ammattilainen hoitamaan tuo ilman enempiä pohtimisia :)

   Poista