24. elokuuta 2021

Arkinen broileripasta tomaatilla ja fetallaTykkään laittaa ruokaa ja kokeilla uusia reseptejä. On ihanaa ostaa tuoreita yrttejä, sekoitella kastikkeita ja tehdä kaikki alusta alkaen itse. Arkena kuitenkin nopeus ja helppous on ihan avainsanoja omassa keittiössä. Uunifetapastasta inspiroituneena meille on muovautunut maistuva ruoka, josta riittää useampaan ateriaan. Alla siis resepti arkiseen broileripastaan tomaatilla ja fetalla.


Ainekset:

Broileri - Kariniemen Kananpojan aurinkokuivattu tomaatti 400g 

Pasta - Oman valinnan mukaan, itse laitoin gnoccia reilusti. Lähemmäs 400g

Rasia pikkutomaatteja

Feta"levy" 150g 

Ruokakerma - Valio, sweet chili 2,5dl (tämä on ihan huippu!)

Suola

Mustapippuri

OliiviöljyOhje:

Laita haluamasi määrä pastaa kiehumaan. 

Pistä uuni kuumenemaan 225c. Öljyä uunivuoka ja laita sinne tomaatit, sekä murenna fetaa. Sekoita mukaan suolaa ja mustapippuria. Uunin lämmetessä pistä vuoka sinne niin kauanksi aikaa, että feta vähän ruskistuu ja tomaatit lössähtävät.

Ruskista broileri (isolla) pannulla. Lisää pannulle ruokakerma ja anna sen kuumentua.  Kun tomaatit ja feta tulevat uunista sekoita ne mukaan pannulle. Näin pannulta löytyy koko broilerikastike pastoille. Käytin tässä itse myös vispilää, jotta kerma, feta ja tomaattien neste miksaantuu kunnolla. 

Pastan valmistuttua sekoita ne pannun sisällön kanssa. Voit myös kaataa koko setin erilliseen kulhoon, jos pannulle ei mahdu. Anna ruoan makustua hetki ja nauti kuumana! 

- Riikka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti