6. syyskuuta 2021

Makuuhuoneen uusi ilme ja säilytyskaluste

Makkarin yhdestä nurkasta on meillä muotoutunut varsinainen rytökärpän pesä. ''Väliaikainen'' työpiste kasattiin sinne puolitoista vuotta sitten ja nurkkaan alkoi jossain vaiheessa kasautumaan myös arkista rojua. Pahin on treenikassit, (isot) retkeilyreput ja eri tarkoituksiin olevat kengät. Inhoan jokaista kasautumaa mitä koteihin tulee ja haluaisin että tavarat olisivat omalla paikallaan. Mitä sitten jos niillä ei olekaan omaa paikkaa tai edes tilaa sellaiselle?

Monia erilaisia säilytysratkaisuja on olemassa, mutta kaikista tärkeintä on järkevästi suunniteltu säilytystila. Harva haluaa laittaa kaappien ylähyllyille viikottain käytettäviä tavaroita tai käyttää kaappia jonka ovi ei mahdu sängyn takia aukeamaan. Suunnittelu on siis kaiken a ja o, kun puhutaan helposta arjesta. Kun muutin tähän asuntoon, tuli vaatehuonetta pistettyä hieman uusiksi ja sinne hankittiin laatikoita ja hyllyjä. Vaatehuoneessa säilytetään meillä kaikkea muuta kuin vaatteita. Siellä on ulkokalusteiden pehmusteet talven ajan, matkalaukut, useat sukset + muut urheiluvälineet, siivoustarvikkeet, joitain sisustusesineitä ja kodintekstiilejä. Enempää sinne ei kannata änkeä, jotta se pysyy mahdollisimman siistinä ja selkeänä.
Makkariin saatiin pienesti lisää tilaa hankkimalla sängyn jalkopäätyyn säilytyspenkki. Penkki on melkein koko sängyn levyinen ja se onkin nyt salikassien, reppujen, sisäkenkien yms. säilytyspaikka. Ne saa sieltä helposti kantta nostamalla ja pysyvät kuitenkin järjestyksessä silloin kun niille ei ole tarvetta. Kun työpiste joskus lähtee, ajateltiin siirtää penkki toiselle seinustalle ja sen viereen mahtuisi hyvin peili tai vaaterekki. Penkki on Ikean Stocksund Ljungel kankaalla. Olisin ensisijaisesti halunnut beigen päällisen, mutta ne olivat ympäri suomen loppuneet. Harmaa sopi kuitenkin hyvin jo olemassa olevaan sisustukseen, mutta samalla sisustuskärpäsen puraistessa pistin Ellokselta tilaukseen uuden päiväpeiton ja pari tyynynpäällistä. 

Makuuhuoneen ilme muuttui reilusti ison tekstiilin ansiosta ja nyt se tuntuu istuvan muiden huoneiden sävyihin paremmin. Kokonaisuudesta tuli mielestäni kiva ja aiemmin käsitellyt yöpöydätkin pääsevät jotenkin paremmin esille. Yöpöydiltä löytyy molemmin puolin valaisimet, mikä onkin hyvä ratkaisu nyt iltojen pimentyessä aiemmin ja aiemmin. Tyynynpäällisistä takimmaiset ovat sotkasta, kuviolliset H&M homesta ja etummaiset tulivat nyt Elloksen tilauksessa. 
Muuten arki on hieman rauhoittumaan päin. Koulu jatkui tänään ja ensimmäinen luento on ohi. Päästään tänä syksynä uppoutumaan lisää kaupunkisuunnitteluun ja se olikin hakiessa yksi itseä kiinnostavimmista aiheista. Koiran kanssa on ollut välillä vaihtelevaa ja jouduttiin uusimaan myös suolistoantibiootti. Nyt kuitenkin ruoka on pysynyt sisällä, kun fiksailin ruokinta-aikoja ja sen sisältöä lisää. Valvottuja öitä on siis tullut reippaasti lisää, niin innolla odotankin että saan nukkua ''uudessa'' makkarissa rauhallisempia öitä. Pari tässä onkin mennyt jo ihan kivasti. Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä muillekin opiskelijoille alkaneeseen lukuvuoteen! 

-Riikka M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti