6. lokakuuta 2021

Irtisanoutuminen työsuhteestaAloitin työt vanhassa työpaikassani yli pari vuotta sitten. Aluksi töitä oli tarjolla vain muutamaksi kuukaudeksi, koska olin sijaistamassa äitiysloman (vai miksikä tuota nykyään kutsutaankaan) pätkää. Sain kuitenkin lisää kuukausia soppariini ja se vakinaistettiin aika äkkiä. Pääsin myymälässä vastuumyyjäksi, eli toimin vähän kuin myymäläpäällikön oikeana kätenä. Korona tuli kuitenkin seuraavana keväänä kuvioihin ja olin osa-aikaisesti lomautettuna. Tein siis vielä pienen pientä tuntimäärää viikossa, mutta sopimustuntini eivät täyttyneet. Kesällä koitti kuitenkin parempi aika ja pääsin ottamaan myymäläpäällikön loman ajan vastuun myymälän hoidosta, kamppanjoista ja paperitöistä. 

Muutoksia tuli kuitenkin loppukesästä, kun myymälämme jouduttiin sulkemaan. Rakennukseen jossa olimme vuokralla, tuli uusia omistajia ja käyttötarkoituksia. Minut siirrettiin toiseen myymälään ja tuntini vähenivät tämän vuoksi. Töitä oli kuitenkin sopivasti juuri alkaneen koulun ohelle. Puolivuotta meni taas nopeati ja myyjien vaihtuvuuden takia siirryin taas uuteen myymälään. Pääsin takaisin vastuumyyjän pestiin ja tämän kesän ajan töitä olikin reilusti. Heinäkuussa jätin kuitenkin irtisanoutumiseni myymäläpäällikölle.

Kesän vastuun aikana vahvistui fiilis siitä, kuinka nautin työstä eniten silloin kun saan tehdä enemmän itsenäisiä ratkaisuja ja vastuuta on enemmän. Meillä olisi lahden seudulla ollut hyvä pesti auki samassa ketjussa, mutta opintojen takia en olisi pystynyt sitoutumaan niin suureen tuntimäärään, jos paikan olisin saanut. Uskon osaamista myös löytyvän enemmän mitä vanhassa työpaikassani pääsin hyödyntämään. Löysin itsestäni uuden puolen kuinka haluan edetä työssäni, parantaa osaamistani ja miten luon itselleni tavoitteita. Tässä elämäntilanteessa vanha työpaikkani ei pystynyt enempää tarjoamaan, joten lähdin mielummin etsimään vaihtoehtoja muualta, kuin junnaamaan paikalleni.
Aloitin pari viikkoa sitten uudessa työpaikassani ja edelleen myyjän roolissa. Olen ollut tästä tosi innoisssani, koska olen päässyt kohtaamaan uutta asiakaskuntaa ja työntekijöitä. Ympäristö, myymälä ja toimintatavat ovat myös täysin eri. Näiden opetteluun ja parhaiden myyntitapojen hiomiseen menee taas oma aikansa. On siis paljon asioita missä kehittyä. Tulen tekemään työtunteja viikossa vähemmän kuin aiemmin, mikä antaa hyvin aikaa syksyn kursseille koulun puolella. Nyt koulun parissa on mennyt paljon aikaa ja ryhmätöitä on tullut tehtyä reilusti omalla-ajalla. Ihan opintojenkin kannalta nään ainoastaan positiivisena muutoksena työpaikkani vaihdoksen. Tulevana palvelumuotoilijana on työhistoriasta varmasti hyötyä, varsinkin ihmisten kohtamisen puolesta. 

Työt on tärkeä osa elämää ja sillä pystyy turvaamaan oman toimeentulonsa. Kannustan kuitenkin miettimään mitä sinä haluat työksesi tehdä ja millaiset asiat saa sinut olemaan siinä parhaimmillasi. Joskus uusi koulutus, työpaikan vaihto tai siellä eteneminen voi tehdä ison positiivisen muutoksen omaan motivaatioon. Aina siinä tutussa ja turvallisessa pysyminen ei ole paras ratkaisu, vaikka uuteen hyppääminen voikin jännittää. Odotan innolla mitä opinnot ja työkuviot tarjoavat tulevaisuudessa. Motivoitunutta torstaita! 

-Riikka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti